Jag heter Anastasia men jag har alltid kallats Sia

Jag bor med snälla Johnny och busiga katten Olivia i mellanstaden Gävle. Jag har läst kurser i konstnärlig utveckling och webbestetik på högskolan men jag har ingen längre utbildning inom konst, media eller design. Efter min gymnasielärarexamen och en kort tid som lärare önskade jag mer än någonsin att jag studerat konst istället. Nu är mitt skapande bland det roligaste jag vet.

Jag tycker om att vara ensam med pennor, färg och penslar eller med ritplattan framför dataskärmen. Oftast ritar och målar jag föreställande och för det mesta är motivet taget ur fantasin. Om detaljerna känns viktiga för mig utgår jag kanske från en bild eller ett stilleben för att visualisera ljus och skugga eller för att få fram de rätta proportionerna. Mitt syfte med bilden kan vara rent estetiskt men för det mesta har jag en tanke eller en föreställning jag vill uttrycka. Ibland är det en känsla jag vill gestalta.

Färgerna jag använder är klara och starka, vanligtvis inte nedtonade. Stilen varierar men eftersom jag är en pedant har jag svårt att vara spontan i mitt skapande. Jag försöker jobba med det.  

Min hemsida är en del i min strategi att utvecklas, att vara mer kreativ och kanske är det också någon därute som uppskattar mina bilder.

Om du vill kontakta mig!

Maila mig på adressen sia@siaritar.com eller fyll i och skicka in formuläret.