Några bilder 

Ojsan, vilken lång bloggpaus det blev. Sorry, jag är en slow blogger.  Och en slow jogger. I sommar har det blivit några turer längs joggingspåren och istället för att ta en bild på mitt anfådda röda ansikte blev det ett foto av den spruckna asfalten.

Sommarens bröllopspar, Johnnys bror Richard gifte sig med sin Zanna. 

Bästa Olivia i tvättkorgen. En av favoritplatserna för en trött katt.

Sommarens prestation.  Jag lyckades göra en Raw Jordgubbstårta som var både snygg och ganska god. Receptet hittade jag  här.

Jag har lagat fyllda paprikor flera gånger i sommar och försökt att få dem lika goda som pappa lyckades få dem när han levde.  De blir inte lika saftiga som pappas. Men de är ändå så himla goda.  De innehåller grötris,  hackad persilja, passerade tomater, hackad lök, olivolja, vatten, salt och peppar. Först blandar man allt i en bunke och sedan fyller man paprikorna. Paprikorna ska sedan stå upp i en stor kastrull med lite vatten i botten och småputtra under lock i minst en timme. Sedan flyttar man över dem på en ungsform och ställer in dem i ugnen en stund för att de ska få färg. Det jobbiga är att jag inte har exakta måttangivelser. Pappa visste exakt men han finns inte kvar att fråga. Rikligt med vätska i rissmeten så att det inte blir torrt är nog viktigt. Som tillbehör ska det gärna vara en tomatsallad och om du inte är vegan, en bit fetaost.

Etiketter: olivia vardag mat fest

Kommentera gärna: