Crazy cat lady

Det här är katten Chabbe, 17 år, som bor med min mormor, 94 år. Själv fyller jag 47 år i sommar, vilket känns obegripligt. Spegelbilden skvallrar förstås att jag inte är 30ish längre men 47 år känns varken i kroppen eller i knoppen. Eller ... jo,  jag är lite stelare och tjockare, mer eftertänksam och dessutom balanserar jag numer på gränsen till asocial. Då menar jag att jag verkligen trivs med att vara själv.

Jag vet att det är fel att säga asocial eftersom jag absolut inte vill stigmatisera den introverta delen av befolkningen ytterligare. Jag är introvert och det är absolut inte samma sak som asocial. Men jag är definitivt en crazy cat lady. Jag hittade en sida som listar 25 tecken på att du är en crazy cat lady. Stämmer de in på dig ? För mig var det mycket hög igenkänning på flertalet punkter
 

Imorse när jag släppte ut Olivia, dök hon, i ett mordiskt kattsprång,  rakt nerför trappen mot en liten fågelunge. Jag som var nyvaken, klädd i endast trosor, tumlade chockad ut efter katten.

Olivia hugger och fågelungen skriker. Olivia rusar iväg med fågelungen i munnen. Oj!  säger den nyinflyttade grannen som står där med en kopp morgondryck i handen. Jag vet inte vad som var mest traumatiskt för grannen, mordet eller nakenshowen. Jag backar snabbt in genom dörren och ropar efter Johnny. Johnny, rädda fågeln! Jag är naken! Johnny som först är något trög, tar på sig skorna och rusar ut efter Olivia.

Det var för sent. Fågelungen var död. En timme senare tittar jag oroligt in i hennes katthus eftersom jag vet att hon kan ta med kadavren av sina byten hem. Där ligger inga rester av fågeln men en död stackars näbbmus. Olivia satt i trappen och såg helt obekymrat på när jag bar iväg hennes offer. Nu ligger Olivia, seriemördaren, i tvättkorgen och sover.

Etiketter: djur jag

Kommentera gärna: