Bäverbiten Björk och mer Blyerts

Johnny och jag tog en promenad för att få se en bäverfamilj som bor  invid en å i Valbo. Vi såg bäverhyddor och en stor mängd bäverbitna träd men bävrarna hade ingen lust att titta fram ur hyddorna. Besvikna fick vi vända hem igen utan att ha sett någon bäver. 

Böcker köpta på bokrean

Bokjakten har gått bättre. Jag har hittat ytterligare böcker. Ingen mer skräck och dystopi. En av böckerna är en så kallad reportagebok. Jag är omättlig när det gäller fantastiska historier och sci-fi men jag vill gärna ha spännande berättelser ur verkligheten också.

En favorit i dokumentärromangenren är Åsne Seierstads Bokhandlaren i Kabul.  När boken kom ut blev den en succé men Bokhandlaren blev arg och stämde Åsne Seierstad.  År 2010 blev Åsne Seierstad fälld  och fick betala ett skadestånd på 125 000 norska kronor till bokhandlarens fru, Suraia Rais, för att ha kränkt hennes privatliv. Dessutom har till exempel Jan Guillou kritiserat sanningshalten i Seierstads berättelse. Oavsett hur det ligger till, är boken en intressant läsupplevelse.

Blyertsteckning

De andra böckerna handlar om teckning och de kan förstås vara trevliga att bläddra i. Jag ritar ofta men jag är knappast proffs och behöver säkerligen nyttiga tips. Nu håller jag på med den här teckningen. Jag ska rita mig trött på blyerts. För att bli bra på något måste man öva och just nu vill jag vara bra på blyerts.

Etiketter: teckningar natur böcker

Kommentera gärna: