Missnöjd

Jag var missnöjd med blyertsteckningen som jag gjorde för ett par veckor sedan. Så jag ritade en likadan teckning igen. Det är samma motiv men nu hade jag inställningen att jag skulle göra den "mjukare". Det kanske verkar dumt att rita samma bild igen men jag ville kunna jämföra och se om jag kunde göra den bättre. 

Bilfärd: Blyertsteckning på A3 ritpapper

Först så köpte jag nytt ritpapper. Den senaste tiden har jag ritat på akvarellpapper men jag tycker att jag fått kämpa emot underlaget lite för ofta för att det ska kännas bra. Akvarellpappret är tjockare och har mer struktur och jag tycker att det går utmärkt att rita större motiv på det men när jag ska göra mindre detaljer blir det inte lika bra. 

När jag började att rita på det nya ritpappret ville jag vara mjukare i handen. Smeta ut blyertsen lite mer och tänka mer på var ljuset kommer ifrån och var skuggorna ska landa. Ni kanske tycker att de ser exakt lika ut?  Det blev kanske inte så stor skilllnad men jag känner mig mycket mer nöjd med mitt andra försök. Teckningen är inte perfekt men den blev mjukare, precis som jag ville.
 

Etiketter: teckningar

Kommentera gärna: