Illustratördrömmar

Bilfärd, Blyerts på A-3 akvarellark

Blyerts. Jag föreställde mig en bild som skulle kunna vara en illustration i en barnbok och ritade en något skev (jag borde börja använda linjal eller fixa ögonmåttet) blyertsteckning. En dagdrömmare i baksätet på en gammal bil. Jag har förmodligen blivit inspirerad av Shaun Tans oerhört fina blyertsillustrationer. Jag önskar att jag var lika skicklig med blyertspennorna som han är.  År 2011 tilldelades han ALMA-priset, litteraturpriset som instiftats till Astrid Lindgrens minne. Kolla in hans bok Ankomsten (The arrival). 

En annan konstnär vars skicklighet  med blyertspennorna jag verkligen beundrar är Elisabeth Widmark. Det är vardagliga ögonblicksbilder som försätter betraktaren i en svävande tidlöshet. Dessa konstverk känns mjuka och drömlika och tycks alltid ha en dold innebörd.

Etiketter: teckningar

Kommentera gärna: