Kallt 

Boulognerskogen , Gavleån

I förrgår  yrde snön ner när jag gick hem från mitt besök på ögonmottagningen. Efter att optikern konstaterat att jag hade högt tryck i ögonen har jag ängsligt väntat på att få undersöka mina ögon. Högt ögontryck kan i värsta fall leda till grön starr och det vore en mardröm. Tack ock lov såg läkaren inga skador i ögonen utan jag kan pusta ut och istället vänta på en kallelse  till ögonmottagningen om ett par år. Förhoppningsvis syns inga förändringar i ögonen då heller. 

På väg hem kunde jag inte låta bli att knäppa kort med mobilen trots att händerna värkte av kylan. Genom lurarna lyssnade jag på podversionen av Kulturradions science fiction special del 3 som handlar om  katastrofer, dystopier och post-apokalyptiska berättelser.  Kanske något för dig med? Jag fick lite tips på författare och böcker som jag inte läst tidigare. 

Livet i en kall värld är definitivt dystert. Ytterligt dystopiskt. Vackert men dödligt. Jag längtar efter mesigt snöblaskväder.

Etiketter: jag tips natur

Kommentera gärna: