Fantastiska historier

Jag har alltid, sedan jag var liten, varit fascinerad av lönnrum och hemliga gångar. Gömda världar och glömda skatter kanske någonstans under golvet eller bakom en bokhylla. Jag älskade böcker som Den oändliga historien av Michael Ende och C.S Lewis böcker om Narnia. Astrid Lindgrens böcker Mio min mio och Bröderna Lejonhjärta var kanske mina första favoriter som jag läste om och om igen. 

Sedan dess har jag vurmat för fantastiska historier även om jag blivit mer och mer kräsen med åren som gått. Jag har plöjt genom långa bokserier i fantasygenren men sällan blivit lika gripen och uppslukad av berättelserna som när jag var ung. Tidigare har jag berättat hur mycket jag älskar J.R. Tolkiens hobbitvärld och den kärleken verkar åtminstone inte gå över. Egendomligt nog har J.K. Rowlings Harry Potter inte lyckats trollbinda mig  som han tycks ha gjort med miljontals fans världen över. 

En författare som litteraturkritiker oförtjänt ofta rynkat på näsan åt men vars böcker som jag periodvis läst som besatt är Stephen Kings böcker. Hans fantasyserie Det mörka tornet fick mig att uppskatta fantasygenren på nytt.  Är du sugen på en fantastisk berättelse så tycker jag att du ska välja att läsa om Revolvermannen och följa med på hans resa genom världar. Om jag ska vara något kritisk så håller inte spänningen genom alla böcker i hela bokserien så vill du bara läsa en bok och inte en hel serie böcker kan du hellre välja någon av Stephen Kings fantasyböcker Talismanen eller Drakens ögon som enligt mig är två av Stephen Kings bästa romaner.

 

Etiketter: jag böcker

Kommentera gärna:

  • Sofia • 8 januari 2016 23:15:08
    Jag kommer ihåg att jag läste talismanen på din rekommendation när jag var liten, tyckte att den var jättebra då. En av mina stora favoriter av King är boken sömnlös. Kommer ihåg att den lämnade sådan härlig känsla. Över tio år sedan jag läste den. Kanske dags att läsa den igen. Blev sugen nu!
  • Jo, "Sömlös" är också bra. Egentligen tycker jag om det mesta King skrivit. Det är nog bara några av hans tidiga skräckromaner som jag inte riktigt tagit till mig. Maratonmarschen är en av hans böcker som jag läst ett par gånger. Väldigt gripande ... rekommenderas.

    9 januari 2016 22:04:46