Nebraska

Ur filmen Nebraska
Ur filmen Nebraska
Ur filmen Nebraska
Ur filmen Nebraska
Ur filmen Nebraska
Ur filmen Nebraska
Ur filmen Nebraska

Jag är ingen bra bloggerska. Jag tog inga bilder under julen. Men jag njöt och ägnade inte en tanke på bloggen. Julbordet bestod av en salig blandning av vegetariska delikatesser och jag borde tagit lite bilder men jag var för upptagen av maten och sällskapet.  Vi spelade ett spel som heter I know!, som var ett riktigt roligt frågespel. När vi systrar och våra boyfriends träffas hemma hos mamma blir det mycket prat och skratt. Då finns ingen tid för  Tv, film eller serier på flera dagar. Vi har slutat att bry oss om Kalle Ankas julafton som jag vet är poppis i tvrutan hemma hos folk. 

Jag har inga bilder på julklapparna heller eftersom vi har slutat att ge varandra julklappar. Det var i och för sig många år sedan vi köpte  julklappar till varandra men jag är lika tacksam varje jul. Det är skönt att slippa leta klappar. Det är bättre att köpa presenter med omtanke närhelst på året istället för att dundra på med mindre genomtänkta gåvor till alla vid jul. För så har det varit för mig i alla fall. I sista minuten har jag jagat på stan utan en aning om vad jag ska köpa. 

Nu när den färgranna helgen med tomtar, ljus och glitter är över känner jag att behöver min dos av soffa och film. Jag har nyss sett på en riktigt härlig svartvit rulle  som står i skarp kontrast till julens fägring. Nebraska är en film från 2013 som jag uppenbarligen missat att se. Det är ingen vanlig roadmovie även om man får följa en man och hans son på resa genom Montana och Nebraska för att hämta en miljon dollar som den äldre fadern envist hävdar att han vunnit. Det är en lågmäld tragikomisk historia med flera intressanta karaktärer. Jag såg hela filmen med ett leende på läpparna. 

 

Etiketter: vardag film

Kommentera gärna: