Både Figurativt Och Abstakt

Akryl och oljepastellkrita på pannå

Jag tycker att all bra abstrakt konst berör, väcker intresse och känslor. Nonfigurativ konst har kraft att påverka betraktaren med dess former och färger. När jag försöker mig på och närmar mig det abstrakta måleriet inser jag att jag inte har den goda förmågan. Därför kompromissar jag  och den här målningen som jag experimenterat med de senaste dagarna har fått en figur.

Jag kladdar ut med fingrar och dränker på med vatten så att akrylfärgerna droppar.  Det kanske inte blir bra men jag lär mig lite varje gång då jag bestämmer mig för att inte ha några regler för hur jag ska gå till väga. När färgerna torkat känner jag att jag behöver ta fram oljekritorna. Jag inbillar mig att jag ser konturerna av en kvinna i färgen och ritar en sittande kvinna.

När jag dämpar målningens färger i datorn tycker jag att jag borde ha insett hur mycket bättre målningen skulle ha blivit om jag inte drällt på med så många färger. Det är så typiskt mig att bli förförd av alla färger. Nästa gång hoppas jag att jag klarar av att måla med en mer sparsam palett av smutsigare valör.

Etiketter: målningar

Kommentera gärna: