Målar ett digitalt självporträtt

Prickarna är helt enkelt de färger jag valt att jobba med. Jag använder sällan swatches. När jag hittar en färg som jag bestämmer mig för att använda gör jag mitt eget prickiga färggalleri i bilden. Det är ju bara att sudda bort när bilden är klar.  Jag jobbar mot en mörkare bakgrund eftersom det känns skönare för ögonen.

Jag brukar arbeta i flera lager men denna gång körde jag på och målade ansikte och hela kroppen på samma lager, förutom skorna. Varje sko fick ett eget lager eftersom jag var osäker på storleken. Har man varje fot/sko på eget lager kan man lätt justera fotstorlek genom att dra i bilden så det känns som det stämmer med övriga kroppen.

Jag kan hålla på i all evighet med små detaljer som knappt märks. Jag kan ändra fram och tillbaka och vara riktigt velig samtidigt som jag faktiskt struntar i att jackans utbuktning är för rund.

Okej, jag har inte så len och slät hy längre men annars tycker jag inte att jag förskönat mig så mycket mer.

Och här har vi det mörka landskapet som jag målade först. Jag har ändrat lite på färg, horisont och kontraster.

Tja, jag kan peta in mig själv i ett hörn av landskapet. I verkligheten skulle jag älska att gå på upptäckarfärd i den här mörka miljön. Jag skulle gärna gå in i den gamla fabriksbyggnaden. 

Det påminner mig om något som jag gjorde då jag var liten när jag tillsammans med några kompisar bröt mig in i den nedlagda godisfabriken PIX.  Vi klättrade på pallar och in genom ett fönster. Omkullvälta möbler och utspridda pärmar och papper på kontoren, trasiga mojänger och övergivna maskiner i fabriksdelen. Det knastrade under fötterna. Glas, grus och trasiga karameller. Och lite här och där hittade vi små kvarglömda skatter. Briogodis. Vi hade kassar med oss. Det var inte svamp eller bär från skogen som vi stadsbarn tänkte plocka med oss hem. Vi hade tänkt plocka mängder med godis. I ett hörn av fabrikslokalen fann vi  jättehögar med Dextrosol. Jag hade flera kilo Briogodis och Dextrosol med mig hem. Jag var lite besviken över att jag inte hittat godare godis men förmodligen var jag ganska nöjd ändå för både Briogodiset och Dextrosolen åt jag upp till slut. Men jag tror inte att jag någonsin köpt och ätit vare sig Brio eller Dextrosol sedan dess.

Etiketter: teckningar photoshop

Kommentera gärna: