Monthly Makers Och Textil

Månadens tema i monthly makers är textil. Först tvekade jag och tänkte att jag inte skulle delta denna gång. Det har blivit många gardinlängder och kuddfodral vid symaskinen men jag brukar inte känna skaparglädje utan jag brukar oftast vara lättad och glad först när allt är sytt och klart.

Jag ändrade mig då jag kom på att jag kunde göra en enkel mobil som inte krävde så mycket mer än att böja till ståltråd och sy lite stygn. Jag hade allt hemma redan. Den galvaniserade ståltråden köptes på Biltema för några år sedan och tyget är sparade spillbitar. Det här tyget fransar inte upp sig när man klipper i det och därför valde jag hellre det än ett annat tyg som jag egentligen tänkt använda.

Jag böjde till droppformer och sydde fast något större tygbitar med enkla stygn i ståltråden. Jag formklippte tyget till att passa droppen efter att jag sytt fast det.

Jag gjorde en liten krumelurig upphängning så att dropparna skulle hänga lite mer särade ifrån varandra.

Jag brydde mig inte så mycket om att få en perfekt form.  Men jag ångrar att jag inte gjorde ett litet moln också. Och mindre storlek på dropparna hade nog varit bra ...  Äsch, det blev lite gulligt trots allt och just nu hänger mobilen i sovrumsfönstret.

Månadens värdinna för Monthly Makers är Beatrice och senare kommer hon göra en sammanställning av alla bidrag på textiltemat. Det blir spännande att se vad alla har skapat. Titta in hos henne du med.

Etiketter: pyssel monthly makers

Kommentera gärna:

 • Mikaela • 1 september 2015 15:38:25
  Så himla fint, älskar droppformen och tygvalet!!
 • Louie • 1 september 2015 13:02:56
  Så fint :)
 • Jessica • 31 augusti 2015 20:45:30
  Åh men vilken tur att du var med ändå när du skapar sådär fint!!
 • Borgmästaren • 27 augusti 2015 19:36:21
  Så himla fint! Enkelt att göra föreställer jag mig och kan varieras i det oändliga. Jag har också en förkärlek till mobiler. Gillar verkligen den.
 • Tack :)

  27 augusti 2015 22:03:29

 • Alicia • 25 augusti 2015 21:35:25
  Alltså jag blir så himla glad av alla som skriver att de först tänkt banga temat och sen ändrade sig - vilka jävla grejer ni gör! Det händer så himla mycket där, när en utmanar sig själv och jagar iväg prestationsdjävlarna. Så himla coolt att se den utvecklingen! Tycker även ditt bidrag är så vackert och rofyllt. Mobiler är verkligen magiska!
 • Tack Alicia! Jag gillar mobiler och pompoms och allt sånt som kan hänga och dingla från taket med ett litet undantag. Vindspel. Plingplongandet från vindspel i frisk vind är inte alls rofyllt.

  26 augusti 2015 10:09:42

 • Anna María • 25 augusti 2015 21:32:43
  Fint och smart! Känns som att det där är en teknik som kan varieras i massor.
 • Tack :) Ja, eller hur. Man kan i princip hitta på vad som helst med den här tekniken. Det behövs bara lite fantasi.

  26 augusti 2015 10:11:59

 • Silje • 25 augusti 2015 20:32:01
  Jeg synes dette ble veldig fint! Dråpeformen er jo nydelig og blondestoffet passer perfekt :)
 • Tack Silje! Mönstret i tyget passade faktiskt bra. Det ser lite ut som ringar på vatten.

  26 augusti 2015 10:13:58