Woman In Gold

Ur filmen "Woman in Gold"
Ur filmen "Woman in Gold"
Ur filmen "Woman in Gold"
Ur filmen "Woman in Gold"

För en tid sedan skrev jag att jag såg fram emot att se den här filmen, Woman in goldFilmen bygger på en sann historia om hur en kvinna vid namn Maria Altmann (spelad av Helen Mirren) stämmer Österrikes regering i kampen för att få tillbaka ett konstverk som en gång ägdes av hennes familj. Konstverket, Kvinnan i guld, som målades av Gustav Klimt, är ett porträtt av Adele, en nära släkting till Maria Altmann. Konstverket stals av nazisterna under andra världskriget vid judeförföljerserna.

Jag hade höga förväntningar av filmen. Den var sevärd men jag tycker inte att filmmakarna lyckades med dramatiseringen. Trots en gripande berättelse förefaller filmen lite platt. Nazismens vidrighet  fladdrar ibland bort i alltför sentimentala tillbakablickar och jag tycker inte att jag får känna karaktärerna på djupet. Av mig får den tre tummar av fem möjliga. Det är en intressant berättelse,  bitvis vackert filmad. Okej, jag erkänner att några tårar trillade fram ur ögonvrån.

Etiketter: tips film

Kommentera gärna: