The True Cost ... Priset För Fast Fashion

Ur dokumentären True Cost
Ur filmen True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost
Ur dokumentären True Cost

Alla bilder är hämtade ur dokumentären The True Cost. Modeindustrin är näst efter oljeindustrin den mest miljöförorenande branschen i världen. Det hade jag ingen aning om. Jag visste att fattiga människor i fattiga delar av världen syr våra kläder för usla löner och att våra kläder ibland innehåller giftiga kemikalier. Jag insåg inte hur ruttet systemet är, inte heller insåg jag hur farliga gifterna är eller hur illa människorna behandlas, förrän jag såg The True Cost. Se den du med. För min del kommer det att bli mycket mer second hand, ekologisk bomull och fair trade nu.

Anna, som har bloggen schysst va?, har ett bra inlägg där hon diskuterar dokumentären och hon ställer samma fråga. Har vi råd att leva billigt?

Etiketter: tips omdiskuterat miljö

Kommentera gärna:

  • Mikaela • 12 augusti 2015 11:28:47
    Det här är verkligen så viktigt. Jag köper de flesta av mina kläder på loppis numera, mest för att jag tycker det är roligare och billigare, men det här är ju ett väldigt starkt skäl till att minska sin konsumtion av nyproducerade kläder också. Eller sin klädkonsumtion överhuvudtaget kanske förresten.
  • Ja, eller hur! Jag håller med om att glädjen när man hittar ett fint plagg på loppis är större än när man hittar något snyggt på en av klädkedjornas butiker. Nu när jag är mer insatt och förstår att det är viktigt att ändra på konsumtionsvanorna kommer det att kännas ännu roligare.

    14 augusti 2015 21:32:03