46 år

I måndags fyllde jag år. Jag var faktiskt tvungen att räkna åren eftersom jag var osäker på hur gammal jag är. Det är ett tydligt tecken på att man inte är ung längre. Jag blev faktiskt glad ändå. Jag trodde jag skulle fylla 47 men med lite fingerräkning kom jag fram till att det "bara" var 46. Huu, det är en makalöst hög siffra när man känner sig omkring trettish. 

Jag befinner mig i livets mitt om jag får leva tills jag blir knarrigt gammal. Jag är ganska nöjd med somligt och riktigt missnöjd med annat. Mina val har inte varit de bästa. Jag har inte gjort den där karriären som var viktig för mig. Jag har studerat fel utbildningar. Jag vill inte alls vara lärare. Jag har inte förstått mig själv och inte förstått vad jag vill göra. Och tiden har runnit iväg. 

Jag har aldrig haft någon längtan efter barn och valt att inte bli mamma. Det här valet var dock helt rätt för mig. Jag skulle inte vilja leva familjeliv. Jag älskar djur och på så sätt får jag vara moderlig. Jag äter inte kött och det känns bra i själen. Om vi nu har någon själ ... för jag är inte det minsta religiös. Åren på Uppsala Universitet och studierna i religonsvetenskap fick mitt agnostiska sinne att börja analysera. Starka övertygelser och en djup rotad känsla av sammanhang verkar helande hos individer och ger mening i livet men kan också söndra och förgöra hela folk.  Det jag känner är att ingenting  är som man tror. Det finns inga absoluta sanningar. Det är säkert därför jag inte tycker om trossatser och ratar inbitna traditioner.

Något som jag verkligen uppskattar är godsaker. Tyvärr är jag ganska usel på både mat och bak men Johnny ryckte in och gjorde en jordgubbstårta och syster V fixade en god vegansk chokladkaka. Min skapelse är den veganska cheeskakan. Mixern gick sönder och började ryka plastångor så istället för en slät kräm blev det en bitigare massa då jag blev tvungen att hacka nötmassan med kniv. Receptet till en betydligt tjusigare rå blåbärscheescake finns på Vegoteket.
 

Etiketter: jag festligheter gott

Kommentera gärna: