Kladdar

Färgerna jag beställde från Artistica har kommit. Jag valde att köpa en bred pensel, en målarkniv och 3 stora linnedukar också. De är 92 x 73 cm stora. Jag har aldrig målat på så stora dukar förr så det ska bli intessant att se om jag klarar av det. På bilden är det en liten duk som jag kladdat på. Jag testar att måla på sätt jag inte är van vid. Tjocka blöta färglager. Vått i vått. Inget småpill. Den här var första lagret jag gjorde. Nu har jag målat flera lager sedan dess. Jag vill hitta bra sätt att få fram olika effekter. Jag tycker att det är svårt. Jag har aldrig gått i konstskola och aldrig lärt mig saker som antagligen är självklarheter för konstnärer. 

Jag har en gymnasielärarexamen i ämnena religion, historia och svenska. Jag har läst ett antal kurser varav endast en kurs handlade om konst. Konstnärlig utveckling hette den. För sent insåg jag att läraryrket inte passade mig och det är synd att jag inte valde att plugga konst istället.  Min arbetarklasshjärna kunde inte visualisera hur jag någonsin skulle kunna hålla på med skapande. Och det blev många år utan att jag ägnade mig åt något måleri. Men det är ju så roligt. Jag är glad att jag hittat penslarna igen. 

Etiketter: målningar

Kommentera gärna:

  • Mikaela • 26 juli 2015 12:53:42
    Så fint och spännande teknik! Ska bli kul att se vad som blir av de stora dukarna :) Vad kul att du hittat tillbaka till penslarna, du är ju sjukt bra! Jag tänkte länge också att men inte ska väl jag hålla på med det, mest för att det finns så många andra som är så mycket bättre. Men jag försöker skita i det och köra på ändå :)
  • Ja, just det! Om det är roligt så ska man bara köra på och inte bry sig. Det är så jag försöker tänka när mindervärdeskomplexen sätter in.

    26 juli 2015 15:52:24