Vandrar

"Vandrar" Akryl på duk 54 x 64 cm
Vandrar: Akryl på duk
Tavla "Vandrar"
"Vandrar" Detalj av tavlan

Målningen ska heta Vandrar ... tror jag.  Det tog längre tid för mig att fundera kring den här tavlan än att måla den. Den var nästan klar för en vecka sedan men så hejdade jag mig. Jag tvekade över om jag överhuvudtaget skulle måla en människa på tavlan. Jag tyckte om målningen som den var. Ett mörkt och tyst landskap i gryningsdimma. Men efter en hel del grubbel satte jag dit henne. Hon som vandaliserar målningen genom att vandra i den. Vandraren. Eller vandalen. Kanske borde jag ha låtit bli. 

Jag anstränger mig att tänka på form och inte detalj. Jäklar vad svårt det är. Jag tror att min vandrare förstörde mina planer något. 

Etiketter: målningar

Kommentera gärna:

  • Alicia • 11 juni 2015 16:52:29
    Åååååh såååå vacker! Fantastiskt fint ljus och jag tycker så mycket om de mjuka snödrivorna och dimman i kontrast mot detaljerna i den lilla människan. Väldigt ödesmättad och laddad bild, och det känns som att personen vandrar rakt ur den. Så välgjord hon är för övrigt! Jag stirrar mig blind!
    Titeln "vandrar" är jag inte lika förtjust i - den känns lite svag mot en så stark målning - bara "vandringen" eller "vandraren" vore intressantare och väcker fler tankar (precis som bilden i sig). Men det beror ju på vad den betyder för dig som målat!
  • Tack Alicia! Vad roligt att få så mycket beröm. Jag blir så glad. Jag tvekade länge innan jag målade vandraren. Det kanske var bra ändå att hon fick kliva in i bilden ... eller ur den :) Det tillför nog en viss laddning. Du har nog rätt i att "Vandrar" är ett tamt namn. Jag kände att vandringen sker här och nu och därför skulle det vara ett aktivt namn ... alltså vandra i presens. Jag kanske ska kalla den "Vandraren" istället som du föreslår. Det finns inget som är tidsbundet i den titeln och det tycker jag är bra.

    11 juni 2015 18:45:24