Orange

Orange

Jag tillägnar den här söndagen till färgen Orange. Bilden överst är en detalj ur en målning av William Turner. Daria Kuznetsova har fotograferat fönster. Tredje bilden visar en man som färdas genom ett orange dis över Basshaunt Lake, Canada. Jag älskar verkligen de fluffiga molnen i lysande orange. Mönstret är mitt eget. Jag kallar det "Stitched" och det finns att köpa på society6 som exempelvis duschdraperi eller kudde. 

Jag har börjat måla på nästa alster. Det är inte mycket orange i den tyvärr. Mest blått. Men jag kanske ångrar mig. Får se.

Etiketter: vardag

Kommentera gärna:

 • Elin • 27 maj 2015 19:18:28
  Jag har börjat gilla orange mer och mer på sista tiden. Förr målade jag aldrig med orange.

  Jag har svarat på din fråga inne på min blogg men klistrar in den här också:
  Jag köper också färdigspända dukar ibland, men problemet är att de inte finns i alla format och då måste man fixa det själv. För riktigt stora dukar blir det också lite billigare.

  Jag fernissar oftast inte mina målningar - bara om jag använt collagebitar eftersom det kan bli olika glans av målarmediet som jag använder som lim. Jag har en satin varnish som jag inte har använt så mycket - för det mesta har jag matt fernissa av märket Liquitex. (Beställer på nätet men tror att just den finns på Clas Olsson) Gillar inte heller blankt.

  Jag tror inte att det är något problem att måla på fernissan. Gesso använder jag aldrig.