Flyttfåglar

Det är konstnären Andreas Lie från Bergen i Norge som skapat detta magiska verk. Hans digitala konst och den här bilden inspirerade mig och jag bestämde mig för att måla lite skog och dimma. 

Jag gjorde på mitt vis förstås.  Först övervägde jag att ha en upp-och-nervänd skog jag också. Men jag tyckte att det passade min bild bättre att ha skogen i nederkant.

Redan tidigt kände jag att min tavla skulle heta flyttfåglar. Och varför inte. Flyttfåglar får det bli. Kvinnan hör till fågelflocken på något vis.

Jag har redan bestämt vad nästa målning ska vara. På ett ungefär i alla fall.  Synd bara att man inte har en bra plats att sprida ut sig på. Lillrummet är trångt och ganska mörkt. Köket är lägenhetens ljusaste rum men det blir snabbt rörigt där. Jag klarar inte av att skapa när det är stökigt. Jag hör till den pedanta sortens kreatörer, inte till den kaotiska konstnärsskaran.  Struntsak kanske. Fast jag tror att jag skulle få mer gjort i en ateljé. Och ju mer man målar desto bättre blir man på att måla. Hoppas jag. 

Etiketter: målningar

Kommentera gärna:

  • Elin (huldas byrålåda) • 24 maj 2015 10:03:42
    Visst är det en stor fördel att ha en ljus ateljé där allt förberett och anpassat för skapande, även om jag alltid drömmer om något ännu större och bättre :) Du är flitigt med måleriet ändå tycker jag det verkar som. Vad bra att du inte låter röran hindra dig!
  • Nog skulle jag kunna vara ännu flitigare. Det är värst när jag och sambon krockar i köket. Matlagning och måleri samtidigt fungerar inte alls bra. För mig låter det underbart att ha ett stort ljust rum med alla målarsaker framme ... och ett stort pysselbord som jag tror att du har i din ateljé. Jag har läst att du hade planer att flytta ditt skapande till ett avsides hus. Det låter också härligt.

    24 maj 2015 14:34:45