Pinterest och Inspiration

På staffliet står en tom vit duk och väntar. Jag vill gärna ha en idé om vad jag ska göra innan jag börjar måla. Det händer att jag bara börjar utan att ha en aning om var det ska sluta men det brukar inte bli så bra för mig. Så eftersom jag nyligen upptäckt pinterest bestämmer jag mig för att inhämta lite inspiration där. Jag vet att pinterest knappast är en nyhet men jag har inte brytt mig om att undersöka dess enorma bildbank tidigare. Först ramlar jag på det här söta fantasifigurerna och jag skulle gärna vilja ha en egen samling hemma men det verkar som de bara säljs i Kina. Länkarna leder vidare till en sida som jag inte har tillstånd till att besöka.

De här stirriga mjukisarna dyker upp i flödet. Jag får lära mig att den här sortens kramdockor kallas Dust bunnies. Jag har i alla fall aldrig sett sådana fulsöta små skapelser tidigare och skulle jättegärna vilja ha en sådan här smutsig rackare som kompis.

Nu har jag hamnat i en kategori på pinterest där bilder på alla möjliga fulsöta saker dyker upp.  Den här finns att köpa på etsy.com för cirka 500 riksdaler. Jag vill inte ha den men någon annan kanske känner sig sugen?

Den här kaninen har Sue Beatrice gjort av gamla klockor.  Vilken läcker skapelse. Jag tycker den andas steampunk.

Från metallkonst hamnar jag bland textilkonst. Konstnären Annemieke Mein har gjort den här sköldpaddan. Jag fortsätter att häpna över alla fina bilder jag hittar på Pinterest och blir kvar där så länge att jag glömt bort min tomma vita duk. 

Etiketter: konst konstigt

Kommentera gärna: