Åldersnoja

Ljuset som strålar in känns härligt. Vi har proppfullt med växter i fönstren som lapar sol. Nu står  det en ananas och trängs på bordet också. Men inte så länge till. Det blir annanas och glass till efterrätt ikväll.

Sia

Jag lägger inte så gärna upp selfies men idag kände jag mig lite fräsch efter duschen och en av de 20 selfiesbilderna jag tog var okej. I rätt motljus syns inte bekymmersrynkorna mellan ögonbrynen. Det är egentligen inte så noga med utseendet längre. Jag har tröttnat på att färga håret orange och det är risigt som vanligt. Det är inte roligt att lägga ner tid på ett ansikte som börjar falla nedåt. Ibland när jag  ser mig i spegeln rycker jag till av sorgsen förundran över tanten som stirrar tillbaka. Jag kanske bryr mig mer än vad jag tror eftersom jag undviker att glo i speglar.  Jag intalar mig att det är fullständigt oviktigt hur jag ser ut samtidigt som jag vet att en kvinnas värde i vårt samhälle sjunker ytterligare ju äldre hon blir.  Det är inte samma sak för män. Männens värde sjunker inte på grund av grått hår och rynkor.

Etiketter: jag hemma

Kommentera gärna: