Naken sjöjungfru

Jag grunnar på det här med barnböcker. Ett exempel till på barnboksproblem:  Är det okej med tuttar i en barnbok? Är det mer okej med tuttar i en barnbok om de sitter på en sjöjungfru? Som ett ställningstagande i feminismens kamp att avdramatisera den nakna kvinnokroppen kan det ju vara en sak att tänka på.  Är det i sådana fall mindre okej med tuttar i en barnbok om de sitter på en sjöjungfru? Vad vet jag?  Överanalyserar jag?

Ska huvudkaraktären/karaktärerna vara pojkar eller flickor? Jag har läst att forskning visar att flickor läser böcker oavsett viket kön huvudkaraktären har. Pojkar är kinkigare. De vill hellre läsa om pojkar. Det kan ju också vara något att fundera över ... eller strunta i.  

Hmmm ... Pojkarna går vilse i en grotta där det bor en sjöjungfru ... en barbröstad sjöjungfru. Så freudianskt. Det känns inte bra. Det här med barnböcker är inte helt enkelt. Det skulle vara roligt att göra en bok.  Men ack så knepigt. Jag har flera berättelser i huvudet och ett par halvfärdiga på papper. Berättelse och teckningar passar inte ihop . Jag tror att jag ska sluta rita med markers och bara använda kritor som jag trivs bäst med.  Jag tror att jag ska börja på en ny berättelse också.  IGEN.
SUCK.

Etiketter: teckningar

Kommentera gärna: