Hagel, Smutsiga Tassar Och Torsk

I natt haglade det. Det smattrade högt och jag vaknade. Först tänkte jag på solstormar och norrsken, men jag kom på att det inte kunde stämma. Norrskenet, som jag hade spanat efter och tyvärr inte sett skymten av, var ju dessutom natten innan. Det måste vara hagel, tänkte jag.  Eller eldsvåda. Hagel eller eld, hagel eller eld. Det är klart att jag visste att det var hagel men jag kände mig ändå tvungen att stiga upp och kolla för säkerhets skull. 

Ännu senare på natten vaknade jag upp igen och släppte in en blöt katt. Sömndrucken stapplade jag tillbaka till sängen. Olivia gjorde sitt vanliga gästspel i sängen. Mjau och kurr. Usch vad grusigt det blev. Svarta tassavtryck på lakanen. Jag raffsade bort så gott jag kunde. 

På morgonen blev jag bländad av ett kritvitt snötäcke. När jag gick ut tog jag på mig solglasögonen för första gången i år.  Idag har jag kastat en snöboll, tvättat lakan, handlat mat tillsammans med Johnny, ätit falafel, lite godis och lite glass.  Jag har ritat lite och kokat torsk åt Olivia. Hon blev överlycklig och gluffsade glatt i sig av fisken. Nu ligger hon och sover i tvättkorgen, den lilla smutsgrodan.
 

Etiketter: djur olivia vardag

Kommentera gärna: