Läskiga saker

Det är så underbart med läskiga saker. När de bara är skrämmande på låtsas.  Låtsasläskiga saker är spännande och de får mig att må bra. De får mig att må dåligt ibland också, men mest jättebra. Jag behöver en stor dos av overklighet.  Det är befriande att låtsas.

Jag har berättat att jag tycker om att spela äventyrsspel på mitt playstation. Jag skulle gärna spela skräckspel också men jag har inte hittat något som är riktigt bra. 

Grand Theft Auto kanske inte riktigt låter som om det skulle vara min sorts spel men åh ... så spännande det är att utföra alla gangsteruppdrag. Läskiga saker som att råna banker eller spränga tåg är något jag inte gör till vardags annars.  Jag ger 5 automatvapen av fem möjliga för Grand Theft Auto 5. Min favorit i Grand Theft Autoserien är dock fortfarande Grand Theft Auto San Andreas. Jag tyckte att det var en häftig upplevelse att få vara den svarta gängmedlemmen Carl som kämpar för att få respekt, som åker på drive by shooting och som till slut blir blir en repekterad affärsman/gangsterboss, när jag /Carl klarat uppdragen. 

Jag tycker om att vara Laura Croft också. Hon är en fantastisk skattletare, atlet, skytt och hjälte. Tombraider har, liksom alla spel jag  tycker om, en fantastisk grafik. Världarna är stora och att ge sig in i dem är som att gå på upptäckarfärd. Skogarna är vilda och vackra och städerna levande. 

Nathan Drake är också en skattletare, hjälte och en spänstig superatlet och liksom Laura Croft kan han klättra på lodräta bergsväggar och göra omöjligt eleganta hopp mellan stenblocken över svindlande stup. Jag har spelat de tre första Unchartedspelen men det senaste spelet Uncharted 4 släpps bara på den nya konsolen. Det är alltså Nathan Drakes fel att jag kommer att behöva köpa en ny konsol snart.

I mitt absoluta favoritspel The last of us får man vara både Ellie och Joel. Det är en postapokalyptisk värld och stämningen är fruktansvärt mörk och vacker. Deras berättelse är gripande. Det är ett drama som får mig att gråta. Jag älskar det här spelet som i vissa delar påminner mycket om tvserien The walking dead. Jag har läst att The last of us ska bli film. Jag längtar.

Etiketter: djur jag tips

Kommentera gärna: