Kritad 

Blyertsskissen är kritad. Det tog ganska många timmar att smeta på med kritorna. Det är första gången jag målar med vaxpastell. Jag brukar använda oljepastellkritor men nu ville jag prova något annat. Vaxpastell är hårdare. Dessutom köpte jag en sorts vaxpastell som är vattenlöslig och går att måla ut med pensel och vatten om man skulle vilja det. Det var min plan från början. Men eftersom jag tycker om att det ser krispigt ut, blev det inte så. Grenarna fick vit akrylfärg istället för vaxkrita eftersom akrylen täcker bättre än den vita kritan.

Som vanligt föreställer det inte någon men den här gången kan jag säga att jag blivit inspirerad av Karins hår. Ni vet, Karin med bloggen Karins Konstgrepp. Hennes galna petflaskafrisyr satte sig på min hjärna. Bildligt. Jag har inte tillräckligt mycket hår för att få till den här avancerade looken.

Etiketter: teckningar

Kommentera gärna:

  • Sofia • 10 mars 2015 20:08:04
    Den blev jättehäftig!
  • Tack Sofia :)

    10 mars 2015 21:56:03