Honung, Pyssel och Saxofon

Jag åt en enkel frukost framför tvskärmen idag. Trots det trista köpebrödet var det väldigt gott tack vare den godaste honungen i världen. Jag måste rekommendera Attiki, en grekisk flytande honung med len och fyllig smak. Jag ringlar den över yoghurten eller på brödet och njuter. Den är mycket dyr i Sverige. Om du åker till Grekland tycker jag att du ska köpa den här fina delikatesshonungen där. Just den här burken fick jag av min lillasyster Sofia. Tack Sofia!

Jag älskar sötsaker. Här är en annan söt liten sak jag pysslade med igår.  Jag gjorde en skylt. Vår lilla nej-tack reklamlapp på brevlådan har blåst och regnat sönder. Reklamen som vi har fått under några veckor har hamnat oläst i soporna direkt. Oooonödigt slöseri.

Skylten gjorde jag av ett plastlock. Det är bara att välja valfritt plastlock av valfri storlek. Först tänkte jag skriva med vattenfast tusch men ändrade mig och valde dekorplast istället. Först tog jag svart dekorplast på locket och sedan klippte jag ut små bokstäver i vit dekorplast. Lite omständigt. Det går förstås att skära ur bokstäver direkt i den svarta plasten för den som vill göra det på det viset.

Som dekoration kan man använda vad som helst, småsten, pärlor, glitter, garn, göra hålmönster ... och så vidare. Jag valde att leta igenom min gamla bokmärkssamling och hittade två figurer jag tyckte passade. En liten brevbärarpojke och en blomsterflicka. Eftersom skylten ska hänga ute var jag tvungen att avsluta med att lacka den.  Jag hittade ingen oljelack bland färgburkarna så jag tog ett genomskinligt nagellack och öste på. Observera att jag inte har en aning om hur pass länge skylten håller men jag hoppas att nagellacket var en bra idé. Jag vill inte att den ska gulna och falla sönder.

Först satte jag den ovanför brevlådan.  Jag hängde den på en sprik efter det att jag satt en tavelögla med klisterlapp på baksidan av skylten. Idag ändrade jag mig när jag insåg att skylten kunde blåsa iväg Jag satte den på brevlådan med dubbelhäftande tejp. Det blev bra det med.

Leif Karlborg och Stockholms Saxofonkvartett

Jag kom på att jag glömt att nämna att jag varit på 60-års kalas i Stockholm.  Johnnys pappa fyllde år. Grattis Leif Karlborg och tack för musiken ni gav oss på lördagskvällen. 

Etiketter: tips pyssel fest

Kommentera gärna: