Barnbok?

Barnboksdrömmar. Än så länge kan man inte kalla mitt lilla bokprojekt för något annat än en önskedröm. Efter en ivrig start och ganska många teckningar senare fastnade jag i berättelsen.  Jag hade förlitat mig på att inspiration och fantasi skulle bära min ofärdiga idé till slutet. 

Att jag jobbade med teckningarna och berättelsen parallellt är något som jag ångrar. Jag borde ha skrivit först och ritat sedan. Min berättelse växte och växte och samtidigt som jag kände mig lite trött på historien fick jag anställning som kundtjänsthandläggare hos Försäkringskassan. När jag kom hem efter arbetet på kvällen saknades skaparlust för berättande och barnbok. 

Nu har det gått lång tid sedan jag ägnade barnboken en tanke. Det har gått ett år sedan jag slutade arbeta hos Försäkringskassan. Jag vet inte om jag ska fortsätta med barnboken.  Jag fortfarande i början av min berättelse trots att jag skrivit och illustrerat 30 sidor. En barnbok brukar sällan vara längre än så. Jag gissar att berättelsen som jag har inne i huvudet kräver minst 70 sidor till. Jag måste antingen tänka om och tänka nytt, börja om från början eller fortsätta på min gamla berättelse. Jag vet inte hur jag ska göra eller om det är någon idé att ägna tid till mina tecknade småbusar.  

Etiketter: teckningar

Kommentera gärna: