Ohängd

Jag tycker om den billiga ramen överst. Den passar bra till teckningen. Min målning "Rök och ruiner" har däremot inte fått någon ram ännu utan står på byrån lutad mot väggen, ohängd. Jag ska göra en, men det har inte blivit av eftersom jag inte har några lister kvar och eftersom jag inte haft lust att åka till byggvaruhuset. Konstnären Elin Folkesson som har en blogg som heter Huldas Byrålåda har fina tips hur man tillverkar egna ramar. Här kan du läsa ett bra inlägg om hur Elin gör sina ramar.

Etiketter: teckningar målningar

Kommentera gärna:

  • Elin (huldas byrålåda) • 14 juli 2014 16:53:58
    Vilken rolig överraskning att du tipsar om min sida :)

    Även om jag oftast gör raka släta ramar så gillar jag också den mer krusidulliga längst upp. Jag har köpt några sådana på loppis och tänker att jag ska kunna göra något av dem, men det har inte blivit av än. Det måste vara rätt bild för att inte ramen ska ta över för mycket. Din teckning passar bra in tycker jag.
  • Du gör underbara målningar och delar alltid med dig av dina kunskaper. Det är roligt att läsa din blogg :)

    Appropå krusidullramar har jag också hittat många på loppis och ibland är de helt rätt, ibland funkar det inte alls. Ibland tänker jag att jag ska måla några i starka färger eller kanske i samma färg som väggen men eftersom de är så fina som de är har jag inte gjort det, inte än. Den krusidulliga ramen på den övre bilden är ingen loppisram utan en nytillverkad från något billighetsvaruhus men ibland duger sådana också bra :)

    15 juli 2014 10:47:49