Utomlands

Det var ett tag sedan vi reste iväg utomlands. Ibland ilar det till av längtan. Stämningen, de annorlunda dofterna, luften, ljuset och de främmande ljuden är lockande. Att besöka historiska platser, att luta sig mot en gammal ruin eller betrakta ett tusenårigt mosaikgolv är en del av upplevelsen.

Äta god mat vill jag också. Vin tycker jag inte om men en kall öl i värmen är gott. Övertrevliga servitörer och inkastare är irriterande eftersom kallprat om ditt och datt inte intresserar mig. Därför tog jag en bild på den här braiga skylten. No Bla-bla, just good food.

Shopping. Jo, det är kul att göra fynd fast jag har svårt att faktiskt hitta något jag vill ha bland allt krimskrams. Jag tittar nog mer på folk omkring mig än på sakerna i butikerna.

Jo, jag läser en bok under parasollet men jag lyssnar och tittar på strandlivet också. Det kan vara riktigt underhållande med så många halvnakna människor som trängs vid strandkanten. 

Det kan förstås vara skönt att slippa alla människor och bege sig till en lugnare strand. Höga vågor är så härliga att hoppa runt i. Men oj vad mycket småsten jag fick innanför baddräkten den här dagen. 

Det värsta som kan hända på semestern är att möta djur som mår dåligt. Det gör ont i hjärtat och jag känner mig så hemskt ledsen över att jag inte kan göra något för att de ska få det bättre. Nästa gång jag åker iväg ska jag ta reda på om det finns organiserad hjälp för djur på platsen som jag åker till, dit jag kan ringa om det skulle behövas.

Havet. Jag älskar havet. 

Hav och klippor.

Hav, klippor och stup.

Att vandra runt oplanerat och upptäcka fina platser är härligt. När man hittat den perfekta platsen måste man slå sig ner och njuta. 

Etiketter: människor vardag resor

Kommentera gärna: