Arg

Jag skriver inte mycket och säger egentligen ingenting särskilt. Jag är inåtvänd och inte utåtagerande. Oftast visar jag inte vem jag är och jag säger sällan det jag tänker. Men nu ska jag berätta att jag är arg. Varje dag är jag arg. En ilsken knöl darrar någonstans innanför pannan.

Det är alltid korkade människor som jag retar upp mig på. Till exempel sådana som sätter upp lappar för att klaga på katterna i området. Att de kissar på dynor, bajsar i sandlådor och att katterna därför måste hållas inne. AArrrg. Katter är självständiga djur och många kan inte hållas inlåsta. För min katt och många andra skulle det vara tortyr. Det är inskränkta människor som vägrar att inse att världen innefattar fler arter än homo sapiens sapiens.  Ställ dynorna på högkant, lägg presenning över sandlådan och viktigast av allt acceptera och tolerera att djur bajsar i naturen och kanske i rabatten. Det är inte så hemskt. 

Det ska finnas djur i skogen, björnar och vargar också. När den korkade kungen i sin fula pälsmössa säger att de måste skjutas för att de är för många är han inte ensam. Rädda varghatare finns det tydligen gott om. Ja, jag är arg. Under den korta tid som passerar under varje andetag jag tar, plågas och dör det tusentals djur för att människor vill ha deras kött, mjölk eller päls. Grymheten som genomsyrar hela djurhanteringen är ofattbar. Jag är arg och förtvivlad.

Det mest utmärkande karaktärsdraget hos människan tycks vara egoism. Egoism i kombination med hänsynslöshet gör mig rädd. Psykopater som tjänar pengar på lidande, exploaterar naturen och förstör den. Groteskt rika män som förgiftar oss och världen. 

Trots att jag inte längre är ung och naiv häpnar jag över bristen på både kunskap och empati hos människor som till exempel smygrasistiska sverigedemokrater eller öppet uttalade nazister. Rasister som är rädda för människor som inte är som dem själva och strävar efter fördummande konformism. De gör mig arg. Ja, varje dag är jag arg.

Etiketter: teckningar jag

Kommentera gärna:

  • gt • 16 juni 2014 12:40:44
    Instämmer helt. Men tyvärr finns det många inskränkta människor.