Superhjältar

Män vill vara långa. Män vill ha muskler.

Såå ja.  Hmmm ... nej.  Män vill vara ännu större.

Ughrrrrr ...  

Ja, så här. Män vill vara superhjältar. Men var är de starka männen som med mod och kraft som kämpar mot orättvisor och slåss för de svaga i samhället? ... Jaha, på filmduken. 

Öh ... Det kryllar av superhjältar i filmer just nu. Jag tycker att superhjältefilmerna är långtråkiga men är ändå fascinerad av den här hjältekavalkaden som verkar fängsla så många människor och framförallt män.

Varför? Förr dyrkades helgon och krigsherrar. Har de ersatts av superhjältarna med sina övernaturliga krafter? Eller är de ett uttryck för ett allt mer syniskt samhälle där många människor känner maktlöshet? 

Eftersom jag inte har forskat i fenomenet så lämnar jag frågan öppen. 

Kommentera gärna: