Jordgubbar och myror

På min promenad ser jag något rött vid sidan av vägen. Lite nyfiken knallar jag in mellan buskar och träd och ser en myrstack med myror och jordgubbar. Jordgubbar? Det sätter myror i huvudet på mig. 

Har myrorna burit med sig dessa från affären som ligger långt bort, speciellt om man räknar i myrdistans? Betalade de för jordgubbarna i sådana fall? Har myrorna en jordgubbsodling i närheten eller har de stulit jordgubbarna från en picknickfilt? Vem har picknick när det är så här kallt? Kan det vara husdjursmyror som någon matar? Eller är det en fälla?  Locka hit en människa och tugga på henne ... Ett gäng myror i brallan får mig att hoppa upp och ner.  Den hastiga visiten vid myrstacken är över. Jag hann ta ett foto i alla fall.

Etiketter: djur konstigt

Kommentera gärna: