Uppriktigt naken

Det är dags för mig att lägga upp en bild på en naken kvinna igen. Det var ju ett tag sedan.  Nakna människor på bild signalerar både sårbarhet och styrka. Sårbarhet just därför att de inte har något som skyler kroppen och styrka just därför att de inte döljer sig. Nakna kroppar verkar mer ärliga, trovärdiga. (Beroende på vad man vill säga med bilden förstås.)

Kläder komplicerar till saker ibland. Kläder skvallar om ålder, stil, smak, status, tid, kultur och så vidare. Ibland har inget av de här sakerna något med bilden att göra, utan jag vill bara göra en människa utan koppling till något annat än till den varelse hon eller han är. (Jag antar att det finns något allmängiltigt mänskligt när man bortser från de sociala och kulturella betingelserna.) Det är väl därför jag gör fler nakna människor än påklädda.

Etiketter: teckningar

Kommentera gärna: