Fina saker

Det här är tre fina saker som jag tycker om. En kaffekopp med mitt favoritmönster "Mon Ami" från en second hand butik, en ljuslykta "Bebisar i ring" i keramik som min syster Sofia gjort och ett billigt fat i form av ett löv från Indiska.

Fina saker är ändå bara saker. Men jag tror att man blir glad av att ha  några saker man verkligen tycker om istället för att äga många saker som man impulshandlat i vagnlaster från till exempel Gekås i Ullared.

Jag tycker egentligen om Gekås, den där känslan av köpfest och glädje som som de så framgångsrikt säljer till oss alla. Visst ska det vara roligt att handla. Problemet är att det handlas så mycket, att folk köper så galet mycket utan att reflektera över vad de köper. Billigt är inte alltid bra. Man måste fråga sig varför det är billigt. Man gör sig själv och miljön en otjänst när man köper hygienartiklar fulla med kemikalier eller mat som innehåller palmolja från land som en gång var djungel, men blivit stora plantage. Och så vidare ...   Hur härligt vore det inte med ett jättevaruhus som Gekås, men som bara sålde fairtrade, ekologiskt och miljövänligt med massor av veganvänliga artiklar?

Etiketter: prylar

Kommentera gärna: