Pappersblommor

Pyssel är kul, men det gäller att hitta pyssellusten. Jag tror att jag är en periodare.  Jag pysslar intensivt när jag väl börjar och sedan kan det ta lång tid innan nästa pysseliver. Under en pysselperiod hade jag dille på att göra pappersblommor av silkespapper och koppartråd. Jag virade koppartråd till knotiga grenar och klippte till spretiga pappersblommor och satte i glasvas.

Jag gjorde långa blommrankor av koppartråden och virade runt gardinstänger.

Sedan gjorde jag små rosa rosor men jag hade svårt att bestämma var jag skulle ha dem. Jag är inte en blommig person  ... eller jo det är jag, men jag gillar inte när det blir för sött och gulligt. Jag tycker nog om när det söta krockar med med något som känns tuffare.  

Rosorna hamnade framför barskåpet för att fotas sedan åkte de in i ett skåp. Ett skåp där jag förvarar prydnadssaker och pyssel. Det skulle inte fungera att ha allt tingeltangel framme. Ibland plockar jag fram och ibland tar jag bort och andra gånger byter jag ut, utom favoritsakerna förstås, som nästan alltid står framme.  

Etiketter: hemma pyssel

Kommentera gärna:

  • Marianne Ivarsson • 15 juni 2017 18:04:29
    Jättefina blommor
    Jag är som dej, järnet när pysselandan faller på.