Köksmålning

Jag står i köket och målar ibland fast jag tycker att det är drygt att först bära dit alla målargrejer och sedan, när jag är klar för dagen, måste plocka undan allt efter varje gång. Men ljuset är bäst i köket.

Måsen blev till en sommar för ett par år sedan. Jag hittade en fin bild på en mås som jag printade ut och målade av. Jag älskar blått och det enda jag ville göra var en blå tavla. Jag kunde ändå inte låta bli att peta in en gubbe i tavlan. Gubben var oplanerad och kompositionen blev fel med honom där. Men gubben blev kvar i bilden eftersom han skapade svårmod i en annars intetsägande målning.

Just nu håller jag på med en målning som jag hoppas att jag kommer att bli nöjd med. Jag har inte arbetat något på den under lång tid men nu känner jag att det är dags.

Etiketter: målningar

Kommentera gärna: