Madame Porslin

Madame Porslin sitter fint och lyssnar uppmärksamt. Hon lyfter sakta på kaffekoppen.  Bakom det stela leendet och den präktiga ytan döljer det sig så mycket mer.   

Vi visar sidor av oss själva, äkta eller spelade, som vi vill att andra människor ska se. Eller åtminstone sidor som vi accepterar att andra ser. Det finns alltid mer under ytan.

Vi spelar roller och vi byter roller beroende på situation och omgivning. Det är tröttsamt. Ju äldre jag blir desto färre roller är jag beredd att spela. Jag är inte lika medgörlig längre eftersom jag känner mig själv bättre idag. Det är nog det bästa med att vara 44 år.

Etiketter: teckningar

Kommentera gärna:

  • Elin (huldas byrålåda) • 18 mars 2014 19:47:51
    Jag kan bara skriva under på det :)
  • gt • 16 mars 2014 23:50:53
    Bra! Det är sunt!