Helt underbart

På en loppis hittar jag en affisch som jag faller pladask för. När jag kommer hem med den nyinköpta affischen är jag tvungen att googla eftersom jag undrar vem konstnären är. Han heter Olle Hjortzberg och han målade den här raringen år 1911, inför olympiska spelen 1912.

Jag gillar färgerna, svulstigheten, allvaret, klassicismen och det centala motivet ...

Jag upptäcker att bilden finns att ladda ner från Riksidrottsmuseet. Gör det. Vem vill inte ha en man med kastsnurrband runt snorren? Så skamlöst kul. Alldeles särskilt roligt eftersom som det antagligen låg en blygsam tanke bakom idén att dölja mittenpartiet med en liten virvel.

(Vad heter de där banden? Vad kallas den egendomliga gymnastiken? Kokettpiruett, kast och volt med liten sidenfanastav?)

Etiketter: konst

Kommentera gärna: